Prawdziwie włoska restauracja – jakie powinna mieć cechy

Włoskie restauracje to w większości polskich miast najbardziej popularny typ gastronomii. Lubimy jedzenie włoskie gdyż jest smaczne, treściwe i ceszy oko. Bez wątpienia najczęściej wybieramy takie przysmaki jak pizza czymakarony. Mocniej zaznajomieni z kuchnią włoską konsumenci smakują równie pyszne dania obiadowe – canelloni, gnocchi i włoskie zupy minestrone.
Szukając dobrej włoskiej restauracji należy zwrócić uwagę na kilka elementów: jak wiele składników rzeczywiście pochodzi z Włoch, czy w karcie są również mniej typowe dania, czy karta win, oferuje klasyczne włoskie wina. Włoskie potrawy to bogata wielość smaków i jedzenie z różnych części kraju. W najlepszej restauracji znajdziemy prawdziwy smak Włoch.

Włoska kuchnia nie jest trudna, ale to nie znaczy, że że nie jest pyszna Z czystym sumieniem można uznać, że jest to przepyszna kuchnia europejska .

Dobre wina z Włoch

Żadna restauracja włoska, która aspiruje do bycia eleganckim punktem na gastronomicznej mapie regionu, nie powinna ignorować wina. Posiłek bez wyjątku powinien obejmować też wino. Lampka alkoholu to we Włoszech cos zupełnie naturalnego. czytaj Najbardziej znane wina włoskie to toskańskie vin santo, lombardyjskie franciacorta a także noto z Sycylii. Włoska restauracja – o ile naprawdę chce być postrzegana jako typowa włoska trattoria, musi posiadać różnorodny wachlarz win.

Klasyczna włoska restauracja

Chcąc poznać indywidualność włoskiego gotowania bez cienia wątpliwości warto odwiedzić restaurację, która potrafi przyrządzić nie jedynie makaron i pizzę.
Zobacz film